Un specialist francez combină ciocolata cu cel mai iute piper din lume

foto: pixabay.com/ro

  • DULCE ȘI PICANT: Un specialist francez combină ciocolata cu cel mai iute piper din lume.
  • Lovitura vine la sfârșit – cea mai tare ciocolată franțuzească din lume cu arome de chili.

Este greu să vii cu ceva nou pentru Salonul Ciocolatei de la Paris, dar maestrul ciocolatier francez Damien Vidal a găsit o soluție prin introducerea unui produs cu cel mai iute ardei din lume, relatează Reuters.

Pe lângă ingredientele tradiționale, precum zmeura, coacăzele negre și fructul pasiunii, dulciurile sale conțin și Carolina Reaper, cel mai iute piper din lume, conform Guinness Book of World Records.

Ciocolatierul reușește să pună exact cantitatea potrivită de ciocolată – pentru a o face să fie plăcută, dar nu prea multă și nici incomodă.

Turiștii japonezi și alți vizitatori ai expoziției specializate de la Paris au înfruntat bilele de ciocolată lucioase, dar picante. Dar nimeni nu le-a scuipat.

„Mmm, este dulce și picant în același timp. Dar nu este prea picant, gustul este blând”, spune studenta japoneză Hitomi Ebitani.

Franțuzoaica Justine Bono este de aceeași părere. „Este foarte bun, o surpriză bună, picantul apare la sfârșit”, spune ea.

Damien Vidal – un patiser premiat care a lucrat în restaurante de top din Paris și a participat ca „tânăr talent” la expoziția de la Paris – spune că a căutat exact acest efect distractiv: dulce și fraged la început, pentru ca apoi să simtă explozia picantă să treacă în câteva minute.

„A trebuit să încercăm câteva rețete, să facem câteva teste pentru a găsi echilibrul potrivit care să placă cât mai multor oameni”, a spus el.

Gospodăriile franceze consumă în medie 13,2 kilograme de ciocolată pe an, arată cifrele industriei ciocolatei din Paris, citate de Reuters.

Lasă un răspuns