Cel mai vechi hotel din lume și-a deschis porțile în urmă cu 1315 ani

Captura © instagram.com/effendydw/

  • Cel mai vechi hotel din lume face parte din aceeași familie de 52 de generații.
  • Nishiyama Onsen Keiunkan, Japonia și este cel mai vechi hotel care funcționează continuu din lume.

Nishiyama Onsen Keiunkan este un hotel situat în regiunea montană Akaishi din Japonia, la aproximativ 2 ore de Muntele Fuji. Acesta este inclus în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai vechi hotel în funcțiune din lume. Și-a deschis porțile în urmă cu 1.315 ani și a fost condus de aceeași familie timp de 52 de generații.

Hotelul, cunoscut la nivel local sub numele de ryokan, oferă în prezent 37 de camere de cazare. Una dintre principalele sale atracții sunt izvoarele termale cunoscute sub numele de onsen. Acestea oferă un refugiu pentru odihnă și relaxare.

Ryokan este o unitate de cazare tradițională. A fost creat inițial pentru oaspeții care călătoresc. Este echivalentul ideii de hotel a europenilor.

O noapte într-o cameră dublă standard la Nishiyama Onsen Keiunkan costă în jur de 280 de euro. Unele camere au o cadă cu hidromasaj în aer liber și vedere la Muntele Fuji, la râu și la peisajul din jur.

În cel mai vechi hotel din lume puteți gusta preparate din bucătăria autentică. Restaurantul oferă preparate din bucătăria kaiseki, un meniu de degustare cu produse locale proaspete și mâncăruri preparate cu faimoasa carne koshu, tipică pentru prefectura Yamanashi.

În 1997, Nishiyama Onsen Keiunkan a fost renovat și modernizat pentru a oferi mai mult confort oaspeților săi. Cu toate acestea, ryokan-ul păstrează arhitectura și farmecul clădirilor și grădinilor sale.

Dacă doriți să vă faceți o idee despre cultura japoneză tipică, planificați o vizită. Samurai, oficiali imperiali, shoguni (guvernatori militari) și mulți alții au stat aici de-a lungul secolelor. Proprietățile apelor termale ale complexului erau foarte apreciate, relatează DailyMail.

Nishiyama Onsen Keiunkan este situat în micul oraș de munte Hayakawa, înconjurat de Alpii Meridionali la nord și vest, de lanțul muntos Kushigata la est și de Munții Minobu la sud.

Lasă un răspuns