Care este cel mai mare oraș din lume?

foto: pixabay.com/ro

Dacă ne referim la cel mai mare oraș din lume din punct de vedere al populației, trebuie să ne uităm la Japonia.

Care este cel mai populat oraș din lume?

Potrivit raportului World Cities Report 2018 al Organizației Națiunilor Unite, Tokyo este cel mai mare oraș de pe Pământ, cu o populație de peste 37 de milioane de locuitori. Prin comparație, sunt mai puțini oameni care trăiesc în întregul stat Texas (aproximativ 28,6 milioane) sau pe întregul continent australian (aproximativ 25,5 milioane).

Populația care locuiește în interiorul granițelor oficiale ale orașului Tokyo este mai mică, de 14 milioane de locuitori, dar este totuși impresionantă. Capitala japoneză a înregistrat primul declin demografic din ultimul sfert de secol în timpul pandemiei COVID-19, dar nu și-a pierdut locul întâi pe listă.

Următoarea cea mai populată zonă urbană este Delhi, India, unde locuiesc aproximativ 31,1 milioane de locuitori în 2018. În ciuda faptului că este cel mai mare oraș din America, New York City nu se află nici pe departe în fruntea clasamentului. În 2021, populația va fi de aproximativ 8,46 milioane de locuitori în limitele orașului și de 19,77 milioane de locuitori în suburbii.

Care este cel mai mare oraș din lume în mile pătrate?

New York City poate fi mic în comparație cu unele orașe asiatice, dar are o preponderență internațională distinctă. Dacă definiția celui mai mare oraș din lume se bazează mai degrabă pe mărimea propriu-zisă decât pe populație, Marele Măr este pe primul loc. Suprafața sa pătrată variază între 3.300 și 4.700 de mile pătrate, în funcție de sursele pe care le consultați (limitele orașelor nu sunt atât de clare pe cât ați putea crede, ceea ce face dificilă măsurarea atât a suprafeței, cât și a populației totale).

Lasă un răspuns