Un medic a subliniat trei semne principale ale deficitului de vitamina D

Medicii indică trei semne principale ale deficitului de vitamina D. Potrivit acesteia, lipsa acestui element important poate duce la deteriorarea oaselor, fracturi și alte consecințe negative pentru organism.

Unul dintre principalele simptome ale deficitului de vitamina D din organism este durerea osoasa. Potrivit expertulor, lipsa acestei vitamine afectează depunerea de calciu și duce, de asemenea, la pierderea masei osoase sau la deformarea acesteia. Ca urmare, oasele devin fragile și există riscul de fracturi și răni.

Slăbiciunea musculară este al doilea semn al deficienței de vitamina D în organism.

„Deficitul de vitamina D poate duce la o scădere a calciului intracelular în mușchi , ceea ce ii face mai greu să se contracte și provoacă slăbiciune”, spun medicii.

Majoritatea oamenilor nu realizează că calciul este important pentru buna funcționare a tuturor celulelor . În consecință, rolul vitaminei D în menținerea oaselor și a sistemului musculo-scheletic este incontestabil.

Medicul mai aminteste ca lipsa vitaminei D, mai ales in perioada primavara-toamna, poate duce la apatie si depresie. Baie de soare suficientă poate compensa parțial deficiența acestei vitamine importante și poate îmbunătăți semnificativ sănătatea noastră.

Lasă un răspuns