Idei moderne de design: luciu metalic

Mulți asociază elementele metalice din interior cu senzația de frig și lipsa de confort, dar aceasta este o percepție destul de greșită conform experților din domeniu.

De fapt, accentele metalice utilizate în combinațiile potrivite exprimă puterea și statutul proprietarului. Având în vedere durabilitatea materialului, integrarea sa în casă întărește sentimentul de stabilitate, încredere și seninătate. Acesta este motivul pentru care vă vom oferi câteva idei despre utilizarea detaliilor metalice în interior pentru a obține cele mai bune rezultate. Metalul galvanizat și aluminiu reciclat sunt potrivite pentru decorare – suprafața lor strălucitoare reflectă lumina și mărește optic cantitatea de lumină din cameră.

Insulă cu blat de lemn din bucătărie metalică

Metalul galvanizat neprotejat are un aspect mai gros și poate fi un accent special în casă, mai ales dacă este amestecat cu elemente din lemn masiv. Dacă preferați o strălucire mai slaba, utilizați cupru sau bronz pentru a atenua lumina. Același efect au si suprafețele metalice mate.

Carcasă din metal mat

Unele tipuri de mozaicuri au straturi de metal încorporate pe suprafață. Astfel, atunci când sunt combinate, ele sunt strălucitoare cu plăcile mate, iar rezultatul final este destul de impresionant, mai ales într-o cameră întunecată, cum ar fi baia.

Mozaic cu foi metalice

Poate suna ciudat, dar mobilierul de birou din metal poate fi integrat cu succes in casa. Aceasta este o tendință de mare cautare în designul interior, mai ales atunci când vine vorba de viziunea modernă. Scaunele de birou din metal, de exemplu, reprezintă o modalitate excelentă de a reîmprospăta sala de mese sau de a crea un colț de joacă în camera de zi. Metalul întunecat arată în vârstă și ar putea da un sunet profund retro în fiecare cameră. Acest efect este posibil cu elemente decorative adecvate, precum și cu corpuri de iluminat, șine de scări, șemineu etc.

Tavan metalic retro și lampă cu cadru metalic

Suprafețele metalice expuse conferă casei o ambianță industrială și extrem de urbană potrivită pentru apartamentele de studio mici sau pentru spațiile loft.

Bucătărie cu bar-top metalic

Dulapurile cu mânere metalice sunt o soluție foarte elegantă. Fitingurile moderne de iluminat sunt mai potrivite pentru interioarele moderne, dar mânerele mari de bronz sau cele cu o siluetă retro sunt mai potrivite ca o soluție mai tradițională.

Mânere metalice alungite pe rafturi

Rama de metal este o soluție clasică, dar în dormitor pot fi importate și cadre metalice pentru picturi, oglinzi și alte decorațiuni.

Lasă un răspuns