Greseli simple care ne fac casa incomoda

foto: pixabay.com/ro

Uneori, casa noastra poate fi incomodă, iar cea a vecinilor – confortabilă. Acest sentiment nu depinde de suprafața locuinței, nici de locația sau prețul mobilierului.

Designerii sunt de părere că confortul este un concept de înțeles și poate fi creat oriunde, atâta timp cât te confrunți cu câteva greșeli.

Senzație de gol

Așezăm adesea mobilier de-a lungul pereților, lăsând centrul încăperii gol. Cu toate acestea, designerii de interior cred că centrul liber creează o senzație de gol care este tipică birourilor.

Puteți face față acestei probleme grupând mobilierul și creând zone. De exemplu, o insulă cu o canapea, fotolii și o măsuță de cafea. În acest fel camera este mai armonioasă.

Pereți goi

Spațiul vertical al casei rămâne adesea nefolosit. Pereții goi arată incomozi, seamănă cu un spital.

Puteți corecta situația folosind rafturi luminoase pentru lumânări, cărți, suveniruri și alte obiecte mici. Plasarea tablourilor și afișelor este, de asemenea, o soluție bună.

Locuri de odihnă

Canapea vizavi de televizor nu poate fi definită ca un loc de odihnă. Designerii de interior sunt convinși că, cu cât ai mai multe zone de relaxare în casa ta, cu atât va arăta mai confortabil.

Nu întârzia și corectează această greșeală. Găsiți locuri în casa dvs. unde puteți plasa un fotoliu, un puf, o canapea mică sau altă soluție alternativă.

Nu există suficiente culori în interior

Minimalismul este întotdeauna o opțiune câștigătoare, mai ales când vine vorba de case mici. Cu toate acestea, absența culorilor strălucitoare face casa impersonală și goală.

Câștigă experiență din țările scandinave. Oamenii de acolo au venit cu un design minimalist cu detalii strălucitoare. Folosesc perne mici pentru canapele, covoare, plante și multe altele.

Iluminare necorespunzătoare

Dacă singura sursă de lumină artificială din casă este candelabru, camera va arăta incomodă și plată. Pentru a crea un mediu prietenos de vacanță – unul în care să vizionați un film, să citiți sau să aveți conversații de seară cu cei dragi, vă recomandăm să folosiți iluminarea slabă.

Ca soluție, organizați mai multe niveluri de iluminare. Adăugați spoturi, lămpi, felinare și multe altele.

Lasă un răspuns