Culori potrivite pentru camerele copiilor

foto: pixabay.com/ro

Atunci când un nou membru al familiei vine în casa ta, este o adevărată provocare. În acest caz, vorbim despre sosirea unui bebeluș, nu despre soacra sau cumnata care înflorește la ușa ta, pentru care cu greu îți vei suflecă mânecile pentru a picta camera desemnată.

De fapt, indiferent de calitățile pe care le au soacra și cumnata, nu există nimic mai dezirabil decât apariția unui copil în casa ta. Din momentul în care ai aflat despre acest eveniment mult așteptat, ai început să te gândești cum să-i amenajezi camera. Ce mobilier să alegi și mai ales în ce culoare să vopsești pereții camerei copilului.

Cu siguranță spunem adio culorii negre atunci când vorbim despre camerele copiilor, dar aici vom analiza câteva idei mai neconvenționale pe lângă opțiunile clasice.

Roz și albastru
Este un adevărat clasic să oferi o cameră roz pentru fete și o cameră albastră pentru băieți. Nu există două opinii în această privință. Cu rozul poți fi mai îndrăzneață, pentru că este o culoare moale, caldă și moderată, dar cu albastrul fii foarte prudentă. Nu folosi albastru închis pentru a colora camera băiatului tău, pentru că o va face să pară prea întunecată și mohorâtă. Optează pentru un albastru deschis, iar dacă insiști să ai un albastru închis, atunci alege-l pentru cadrul patului sau pentru dulapul copiilor. Nu alege să fie culoarea principală, ci doar să servească drept contrast cu pereții vopsiți în albastru deschis.

Alb
Culoarea albă adaugă prospețime oricărei camere de copii, indiferent dacă este destinată unui băiat sau unei fete. Și poți pune oricând decorațiuni roz sau albastre pe alb, sau poți lăsa unul dintre pereții camerei roz pal sau albastru pal. Este adevărat că albul pătează rapid, dar tapetul alb este, de asemenea, foarte ușor de spălat. Este o opțiune foarte bună în ceea ce privește întreținerea.

Galben
Galbenul este o culoare caldă și însorită, atâta timp cât nu este un galben strălucitor. Galbenul palid, precum și ocrul sunt culori potrivite pentru o cameră de copii, indiferent de sexul copilului. Poți amplifica culoarea galbenă, dacă ești atât de pasionat de galbenul rață, lăsând un covoraș galben aprins pe podea sau agățând perdele de un galben aprins.

Violet
Violetul este o culoare destul de atrăgătoare și nu vă recomandăm să exagerați cu saturația sa. Așa cum merge, este potrivit pentru o cameră de fetițe, iar dacă ești în căutarea unui contrast, poți plasa și tablouri sau fotografii cu rame roz, galbene sau verzi pe pereți de culoare mov pal.

Verde
Culoarea verde are un efect extrem de liniștitor, motiv pentru care este recomandată pentru pictura unei camere de copii. De asemenea, poți adăuga imagini cu broaște sau șopârle vesele, colorate în verde aprins. Culoarea roșie se potrivește și ea cu verdele, dar numai ca o notă finală.

Gri și bej
Sună ciudat să vopsești camera copiilor în gri sau bej, dar există și o logică în asta. Mai ales pentru că aceste culori neutre se potrivesc cu orice decorațiuni colorate – printuri, postere, tablouri etc. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine!

Portocaliu
Este important să se facă distincția între portocaliul strălucitor și nuanțele mai blânde ale acestuia, cum ar fi piersica, de exemplu. Prima este prea atrăgătoare și, potrivit unor experți în design interior, este chiar o culoare agresivă. Cu greu îți vei dori să pictezi camera unui copil cu ea. Portocaliul piersic este o cu totul altă problemă. Este o culoare blândă și potrivită pentru o cameră de copii, iar orice element verde se potrivește cu ea.

Lasă un răspuns