Cele mai bune aspiratoare fără fir pentru o aspirare fără probleme

pixabay.com/ro

  • Lucrați ușor la treburile casnice cu aceste modele de aspiratoare cu maner, care funcționează la fel de bine ca și cele cu fir.
  • Cele mai bune aspiratoare fără fir pentru o aspirare fără probleme in casa ta.
  • Cumpără online cele mai bune aspiratoare fără fir pentru curățenie acasă.

Aspiratul nu este niciodată distractiv, dar este mult mai ușor cu un aparat fără fir. Nu vă veți trezi încurcându-vă sau împiedicându-vă de fire, sau limitat la cea mai apropiată priză, astfel încât curățarea devine considerabil mai rapidă și mai ușoară.

Aspiratoarele fără fir s-au îmbunătățit dramatic în ultimii ani și, în timp ce primele modele aveau tendința de a pierde aspirația pe măsură ce curățați și rămâneau rapid fără baterie, cele mai recente modele pot funcționa mai mult timp și sunt la fel de puternice ca și cele cu fir.

Totuși, trebuie să știți că cele mai multe dintre ele funcționează doar până la 60 de minute – chiar mai puțin la setarea maximă – înainte de a fi nevoie de reîncărcare, astfel încât cei care au case foarte mari ar fi mai bine să rămână la un model alimentat de la rețeaua electrică. Oricine are o casă mai mică sau dorește să se deplaseze rapid ar trebui să folosească un aspirator fără fir.

Deși toate modelele pe care le-am testat au fost aspiratoare cu maner, toate pot fi utilizate și în modul portabil pentru a curăța tapițeria sau interiorul mașinilor. Printre alte dotări utile pe care trebuie să le căutați se numără farurile cu LED pentru a evidenția murdăria ascunsă, tehnologia anti-curcubeu pentru a face față părului de animale de companie și bateriile detașabile pentru o încărcare ușoară.

Cei care suferă de alergii ar putea prefera să aleagă un model care utilizează saci de praf, în timp ce oricine are multă mobilă și colțuri dificile de curățat ar trebui să ia în considerare aspiratoarele cu baghete flexibile și capete de perie pivotante.

Cum am testat cele mai bune aspiratoare fără fir pentru 2022?
Am testat toate aceste aspiratoare pe covoarele noastre și pe diferite pardoseli dure, inclusiv laminat, gresie și vinil. De asemenea, le-am trecut peste mobilă și am trecut prin colțurile tavanelor pentru a evalua durata de viață a bateriei, greutatea, ușurința cu care fiecare aspirator a fost golit și depozitat și, bineînțeles, cât de curată arăta casa noastră după aceea.

Cele mai bune aspiratoare fără fir pentru 2022 sunt:

  • Aspirator vertical Dyson V15 Detect Absolute, ecran LCD, 660 W, 0.77l, 66 W, autonomie 60 min, Galben/Nichel 3.659,99 LEI – EMAG
  • Aspirator vertical fara fir Shark ICZ160EUT, 260 W, Autonomie 50 min, 0.6L, Pentru covor si parchet, Tehnologie Anti hair wrap, Duo Clean, Lift Away, Ideal par animale, Rosu 1.409 LEI – EMAG.ro
  • Aspirator vertical Samsung JET 90 Complete VS20R9046T3/GE, 0.8l, Multi Cyclone, 21.9V, 550W, Baterie Li-Ion, Z-Station, Sistem filtrare HEPA, Perie Turbo Action, Perie Soft Action, Motor Digital Inverter, Tub telescopic, Autonomie 60 min 2.279,99 LeiEMAG.ro
  • Aspirator premium vertical Proscenic P10 Pro, 260 W, 34 V, reincarcare 150 min, iluminare Led, recipient 650 ml, Albastru – 1.429,00 Lei – EMAG.ro
  • Aspirator vertical Hoover H-Free 500 HF522NPW 011, 22 V,Li-Ion, 0.45 L, 290 W, Autonomie 40 min, Microfiltru lavabil, Perie mini turbo, Accesoriu spatii inguste1.189,00 Lei – EMAG.ro

Întrebări frecvente despre aspiratoarele fără fir
Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le căutați la un aspirator fără fir?
Cu sac sau fără sac – În timp ce aspiratoarele cu sac au o capacitate mai mare, ceea ce înseamnă că îl puteți goli mai rar, dacă doriți să evitați costul și mizeria înlocuirii sacilor, optați pentru un model fără sac care, în majoritatea cazurilor, se golește rapid și ușor.

Capacitatea coșului de gunoi – La majoritatea modelelor de aspiratoare, o capacitate a coșului de gunoi de cel puțin 1 l este cea mai bună. Acest lucru permite utilizatorului să aspire suprafețe mari fără a fi deranjat de necesitatea de a goli coșul de gunoi.

Greutate – Cu cât greutatea aspiratorului fără fir este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă forță pentru a împinge și trage aspiratorul în timpul curățeniei – deci căutați un aspirator cât mai ușor posibil atunci când vă alegeți modelul.

Accesorii – Pentru a obține cel mai bun raport calitate/preț și pentru a folosi cât mai mult aspiratorul, căutați un model care să vină complet cu accesorii – inclusiv diverse perii de șters praful, unelte pentru crăpături, unealtă cu turbină pentru animale de companie și multe altele.

Timpul de încărcare și timpul de funcționare pe încărcare – Pentru o experiență de curățare mai lină și mai continuă, optați pentru un aspirator fără fir care dispune de un timp de funcționare de până la 30-60 de minute, ceea ce le permite să curețe suprafețe mari cu o singură încărcare a bateriei.

Sunt aspiratoarele fără fir suficient de puternice?
Aceasta este o industrie care se schimbă rapid – aspiratoarele fără fir care ies acum pe piață sunt mult mai avansate decât cele lansate chiar și cu doar câțiva ani în urmă.

Înainte, bateriile durau 20 de minute, dacă erai norocos. Acum, unele aspiratoare pot funcționa mai mult de o oră, deși rețineți că butonul turbo/boost de pe multe modele va reduce semnificativ acest lucru. De asemenea, unele mărci au tendința de a exagera timpii de funcționare în marketingul lor, așa că citiți recenziile înainte de a cumpăra.

De asemenea, acestea devin din ce în ce mai ușoare și, în unele cazuri, mai puternice, cu o putere de aspirare semnificativ mai mare. De fapt, cele mai bune aspiratoare oferă acum o curățare la fel de profundă ca și modelele lor cu fir.

Unele modele sunt potrivite pentru toate tipurile de pardoseli (și multe dintre ele vin cu accesorii pentru animale de companie). Aparatele mai noi sunt și mai inteligente, unele dintre ele adaptându-se automat la tipul de suprafață pe care o curățați. Multe dintre ele au, de asemenea, ecrane LCD avansate.

Dyson are atât de multă încredere în piața aspiratoarelor fără fir încât a încetat să mai dezvolte noi tehnologii pentru modelele cu fir (deși le produce în continuare) pentru a se concentra pe aparatele fără fir.

Rezervoare sau saci?
Aspiratoarele cu sac au, de obicei, o capacitate mai mare de stocare a prafului și a murdăriei, astfel încât trebuie să le goliți mai rar. Dar sacii noi costă și este o treabă murdară.

Aparatele fără sac colectează resturile într-un recipient, pe care îl goliți, astfel încât nu este nevoie să cumpărați saci de schimb și, la unele aparate, este o treabă foarte rapidă și simplă.

Cât de des trebuie să le încărcați?
Aspiratoarele fără fir utilizează baterii reîncărcabile, care trebuie încărcate atunci când bateria se descarcă. Durata de funcționare variază între 15-20 de minute și o oră, cu un timp mediu de încărcare de patru ore (deși multe dintre ele sunt mult mai rapide). Dacă aparatul are un buton turbo, bateria se va descărca mai repede, dar cele mai bune aparate lucrează atât de mult în acest mod încât s-ar putea să considerați că acest timp de funcționare aparent scurt este de fapt suficient pentru a vă curăța casa.

Rețineți că mașinile cu baterii cu litiu tind să aibă un timp de funcționare mai lung și să se încarce mai repede. Unele aparate vin chiar cu o pereche de baterii, astfel încât să le puteți schimba pentru un timp de funcționare mai lung. Dar chiar și aparatele cu un timp de funcționare mai scurt și/sau cele care vin cu o singură baterie pot fi utile pentru lucrări rapide, cum ar fi curățarea spațiilor mici, sau pentru sarcini obișnuite, cum ar fi rezolvarea firimiturilor după masă.

Avantaje față de cele cu fir
Aspiratoarele cu fir tind să fie mai mici, mai ușoare și mai ușor de manevrat decât cele cu fir. Acest lucru le face mai ușor de utilizat, de transportat și de depozitat și mai bune pentru sarcini precum curățarea scărilor sau a mașinii.

Lasă un răspuns