Cum sa alegi mobila perfecta pentru casa ta?

foto: pixabay.com/ro

Când intrăm în casa noastră, intrăm într-un refugiu sigur pe care l-am creat pentru noi înșine.

Acesta este un loc în care râdem din suflet și ne distram cu prietenii, ne jucăm cu copiii și îi vedem cum cresc, ne relaxăm după o zi lungă și grea.

Atunci când mobilăm o casă și transformăm spațiile goale într-o locuință, trebuie să ținem cont nu doar de estetică, ci și de caracterul practic.

De aceea, o listă de sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față acestei sarcini provocatoare este utilă.

Găsește cea mai bună țesătură pentru nevoile tale

Ce trebuie să iei în considerare: Familiile numeroase vor avea cu siguranță nevoie de mobilier durabil și rezistent la pete. Nu vrei să-ți faci griji că copiii tăi vor bea sucuri pe canapea în timp ce se uită la televizor.

De ce ai nevoie: Pielea, mohairul, denimul și lâna oferă un aspect elegant. Acestea pot fi aspirate sau șterse cu o cârpă umedă. Cu toate acestea, dacă optezi pentru un stil mai elegant, atunci mobilierul din țesături delicate, cum ar fi inul, catifeaua sau mătasea, este cea mai bună opțiune.

Alege cu înțelepciune locația mobilierului

Ce trebuie să iei în considerare: dacă îți așezi canapeaua lângă o fereastră mare, culoarea țesăturii se va decolora în cele din urmă din cauza expunerii directe la lumina soarelui. În acest caz, va trebui fie să găsești un loc mai potrivit, fie să alegi o culoare sau o țesătură care să nu se decoloreze atât de vizibil.

De ce ai nevoie: Culorile precum gri sau crem tind să tolereze mai bine decolorarea, în timp ce nuanțele mai închise vor dezvălui cu ușurință părțile țesăturii care au fost expuse la lumina soarelui. De asemenea, alege țesături naturale, cum ar fi bumbacul și lâna, deoarece este mai puțin probabil ca acestea să se decoloreze.

Asigură-te că mobilierul tău este fabricat din cele mai durabile materiale

Ce trebuie să iei în considerare: Dacă ai copii mici, atunci probabil că știi deja că întreaga casă este un loc de joacă. Canapeaua poate fi folosită ca o trambulină, iar pernele pufoase – arma perfectă în luptă. Încearcă să găsești mobilier din lemn masiv, robust și durabil.

De ce ai nevoie: Atunci când alegi canapeaua potrivită, de exemplu, asigură-te că este înșurubată, nu doar lipită. Dacă petreci ore lungi împreună la masa din sufragerie, ia în considerare lemnul masiv, cum ar fi stejarul. Acesta va rezista orelor lungi de teme, accidente alimentare și tot felul de certuri care pot avea loc în timpul jocurilor de societate.

Ia în considerare ceea ce funcționează cel mai bine pentru spațiile mici

Ce trebuie să iei în considerare: Pentru cei care locuiesc într-un spațiu limitat, alegerea mobilierului potrivit poate fi un efort dificil. Asigură-te că le alegi pe cele care nu sunt supraîncărcate de detalii.

De ce ai nevoie: Mesele cu piedestal fac ca spațiul să pară mai mic și aglomerat vizual. Canapele cu picioare vizibile sau o comodă ridicată arată mai ușor decât cele groase la bază. Ușor de realizat și de amplasat, rafturile de perete sunt utile atât pentru depozitare, cât și pentru a expune decorațiuni sau amintiri prețioase.

Gândește-te la siguranța și sănătatea familiei tale

Ce trebuie să iei în considerare: atunci când îți amenajezi casa, înălțimea sau materialul potrivit al mobilierului poate juca un rol important în bunăstarea noastră generală.

De ce ai nevoie: adulții sau persoanele cu dizabilități pot avea nevoie de opțiuni de scaune mai mari și de cotiere. De asemenea, alege mobilier cu colțuri și margini moi pentru a preveni rănirea.

Perdelele grele, covoarele și unele țesături pentru lenjerie de pat pot provoca alergii. Achiziționați perdele sau jaluzele ușoare din bumbac, precum și pături din lână atunci când alegeți.

Ce trebuie să evitați?

  • Canapele și scaunele cu huse. Acestea atrag părul animalelor de companie și au tendința de a aduna praful.
  • Mesele cu fețe de masă. Dacă ai copii mici care abia încep să facă primii pași și au nevoie de suprafețe de care să se agațe, atunci e mai bine să scapi de orice țesătură pe care ar putea să o tragă din greșeală. Vei aduna obiecte de pe jos în fiecare zi.
  • Antichități prețioase sau opere de artă fragile. Copiilor le place să exploreze fiecare colț al casei. Chiar dacă așezi aceste obiecte într-un loc aparent inaccesibil, ei vor putea ajunge la ele. Pe lângă riscul de a pierde o moștenire valoroasă, siguranța copilului tău poate fi compromisă.
  • Suprafețe din sticlă. Mobilierul din sticlă sau de culoare palidă va arăta rapid orice amprente, deversări sau pete.

Lasă un răspuns