Bucataria este una dintre camerele cele mai greu de organizat si mentinut intr-o casa. Iata cateva sfaturi practice si utile pentru o bucatarie organizata.
Spatii deschise
O modalitate de a va bucura de o bucatarie ordonata este sa vedeti tot ce aveti. Spatiile si rafturile deschise reprezinta o tendinta in interiorul bucatariei si in camera de zi, dar are plusuri si minusuri. Pe de o parte, este foarte usor sa aflati unde va sunt lucrurile, dar pe de alta parte – se depune praful usor si intretinerea este mai intensa.
Sortati dupa utilizare
Este clar ca nu folositi toate lucrurile dintr-o data si ca exista unele pe care le luati mai rar. Ele pot fi plasate pe rafturile superioare, iar pe cele inferioare le puteti pune pe cele care vin in uzul cotidian. De exemplu, puneti pe rafturile superioare vase, boluri de fructe, de branzeturi sau aperitive, salate. In partea de jos – lucrurile pe care le folositi in fiecare zi, cesti de cafea, pahare si farfurii.
Sortati dupa functie
Cealalta optiune pentru organizarea bucatariei este prin sortarea bunurilor dupa functia sa. Instrumentele si formele de cofetarie se afla intr-un dulap, cele pentru carne sau gratar in altul.
Utilizati intreaga bucatarie
Indiferent cat de mare este o bucatarie, nu aveti spatiu suficient niciodata, mai ales daca va place sa gatiti. Deci, utilizati fiecare spatiu si fiecare colt.
Puneti etichete
Scrieti pe borcanele si cutiile pe care le-ati umplut cu un produs ce contine, pentru a va usura orientarea. Puteti adauga si o data de expirare cu un creion.