Mese de bucatarie moderne

Masa din interiorul bucătăriei, de regulă, ocupă un loc central și este elementul principal al interiorului. Prin urmare, este foarte important ca aceasta să fie nu numai confortabilă, ci și frumoasă și să se încadreze organic în stilul camerei.

Înainte de a cumpara o masa de bucatarie, trebuie să decideți asupra modelului care poate fi fixa sau pliabila.

CUMPARA MASA PLIABILA – VEZI OFERTA

Masa pliabila, de regulă, este pusa într-o bucătărie mică. Ea are nevoie de puțin spațiu pentru ca o familie mica să serveasca masa de prânz daca blatul său este suficient de mare, iar în cazul sosirii oaspeților se poate extinde.

Există două dezavantaje în astfel de structuri: datorită mecanismului, ele sunt destul de grele și au, de asemenea, o linie comună în mijloc, care nu pare foarte plăcută din punct de vedere estetic. 

Care este dimensiunea corecta a unei mese?

Pentru a determina corect dimensiunea blatului, trebuie să vă gândiți cate persoane doriti sa asezati în același timp la masa ca ele să fie confortabile. Ergonomia afirmă că toată lumea are nevoie de o lungime de cel puțin 70 cm. În consecință, dacă doi oameni trebuie să stea pe o parte, lungimea mesei nu poate fi mai mică de 140 cm, în caz contrar, va trebui să vă „aglomerați”.

Trei persoane pot fi plasate în spatele unei mese pătrate așezate pe o parte pe perete – dacă partea nu este mai mică de 70 cm lungime. O masă dreptunghiulară convenabilă în lățime trebuie să aibă cel puțin 75 cm și o masă rotundă – 90 cm în diametru. Pentru bucătăriile mici, dimensiunile optime de lucru sunt de 60-80 cm, în bucătării mari – sufragerii – de la 120 cm.

Aspectul mesei și modul în care va arăta în interior depinde de materialul din care se va face masa. Materialul substratului contează, de asemenea, dar afectează mai mult puterea decât aspectul. 

Mesele de bucatarii moderne vin cu blaturi din lemn natural, MDF (foarte rezistent), pal, sticla, piatra (marmura sau granit – foarte grele), placi ceramice sau plastic.

Lasă un răspuns