Bucatarii moderne SMART: Cum va arăta bucătăria viitorului?

foto: pixabay.com/ro

De la bucătarii robotizate la cuptoare compacte și ușoare care gătesc pentru o treime din timp – nu există nicio îndoială că următoarea ta bucătărie poate fi epică.

În euforia erei spațiale de la mijlocul secolului al XX-lea, bucătăria viitorului inventată de producătorii de electrocasnice (și desene animate precum The Jetsons) invită gospodinele grăbite să-și realizeze fantezia de a găti prin apăsarea unui buton – asistenți roboți, aparate vorbitoare și aparate de cafea unice.

Până de curând, această viziune era cu adevărat nerealistă, dar astăzi bucătăria viitorului reflectă schimbări în tehnologie, demografie și stiluri de viață – ca să nu mai vorbim de climă.

Iată cum va arăta bucătăria viitorului:

Aplicație integrată pentru bucătărie

Electrocasnicele inteligente sunt deja pe piață, dar există aplicații care nu numai că vor permite frigiderului tău inteligent să vorbească cu cuptorul tău inteligent (și smartphone-ul), dar vor folosi și inteligența artificială pentru a automatiza planificarea și gătitul alimentelor în funcție de preferințele, gusturile și nevoi alimentare.

Cuptor compact

Blaturile portabile sunt de așteptat să înlocuiască modulele încorporate în multe bucătării. A fost deja dezvoltat un cuptor care direcționează razele de lumină de mare intensitate pentru a pregăti simultan diferite alimente la temperaturi diferite și pentru a reduce la jumătate timpul de gătire.

Bol inteligent pentru animale de companie cu recunoaștere a feței

Designerii se gândesc și la animalele de companie. De aceea, ei dezvoltă tehnologii precum distribuitorul inteligent de hrană pentru animale de companie, care are o funcție de recunoaștere facială pentru a se asigura că animalele de companie mănâncă doar propria lor hrană.

Dispozitiv de compostare

Compostatoarele electrice mici ar putea reduce drastic deșeurile prin măcinarea reziduurilor alimentare – inclusiv carne și produse lactate – un compost gata preparat pentru plante de apartament.

Robot

Până în 2030, se așteaptă ca roboții să taie, să amestece și să adauge condimente. Aceste aparate sunt concepute având în vedere persoanele în vârstă care au nevoie de ajutor cu aspectele fizice ale gătitului.

Imprimanta alimentara 3D

Este acum disponibilă o imprimantă 3D care va transforma pâinea veche sau produsele cu aspect prost în gustări coapte sau deshidratate.

Robinet de apă multifuncțional

Până în 2030, robinetele speciale vor putea rula apă rece, clocotită și carbogazoasă – chiar și lapte sau cafea, la cerere. Preocupările legate de alimentarea cu apă municipală vor duce la crearea unor sisteme avansate de filtrare care includ detectarea toxinelor.

Lasă un răspuns