Combinatia dintre tonurile absolut opuse si jocul contrastelor arata intotdeauna avantajos in interior. Baia alb-negru nu face exceptie.
Astazi, designul bailor alb-negru este una dintre cele mai reusite solutii. Utilizarea alb-negru in interior determina prezenta unor argumente pro si contra, de exemplu:
-combinatia interioara alb-negru este intotdeauna relevanta;
-un numar mare de stiluri de interior populare se gasesc in alb si negru;
-combinatia polara de tonuri albe si negre ofera oportunitati ample pentru schimbarea vizuala a spatiului.
Dezavantajele paletei de culori alb-negru depind de cantitatea de culoare utilizata intr-o zona separata. Proiectarea unei bai in alb-negru este folosita in principal pentru camere mari. Dar si o baie mica este de asemenea usor de decorat in alb si negru.
Daca alegeti culoare alba ca fundal, va trebui sa curatati adesea camera, deoarece murdaria de pe aceasta culoare este mai vizibila. Dar nici o culoare nu poate mari spatiul vizual. O baie in alb si negru va avea vizual un tavan mai inalt daca este decorat cu alb. Este posibil ca lungimea camerei să fie mai lungă prin vopsirea pereților transversali într-un ton alb, iar longitudinalul – în negru. Creșterea dimensiunii camerei se realizează prin pictarea tuturor pereților în alb (dar cu inserții negre mici), podeaua întunecoasa și tavanul luminos.
Designul bailor alb-negru este întotdeauna o soluție interioară elegantă și modernă. Baia în alb și negru este superba în decorare, dar implică o combinație atentă a culorilor.
Cel mai important lucru este păstrarea armoniei prin combinarea culorilor alb și negru. Este necesar să se acorde o atenție deosebită dimensiunii camerei, amplasarea instalațiilor sanitare și a mobilierului.