O baie în casele noastre moderne nu este un lux, ci o necesitate, deci, chiar și în cele mai mici apartamente, arhitecții caută o oportunitate de a plasa acest obiect necesar.
Din păcate, spațiul destinat instalării sale este de obicei mic, deci designerii, de regulă, creează bai cu cada dreapta – acest lucru economisește spațiu. Refuzul de la forma obișnuită a băii oferă oportunități ample în proiectarea cazilor și vă permite să implementați idei de design interesante.
Unul dintre principalele avantaje ale bailor cu cada pe colt este capacitatea de a implementa o cada mare într-o zonă mică datorită faptului că aceste căzi de baie sunt disponibile în diverse dimensiuni și forme.
De exemplu, dimensiunile încep de la 150 și pot ajunge la 180 cm, iar forma bolului însăși este fie simetrică (cu laturi egale ale „unghiului”), fie are laturi diferite (150×170, 110×160 și alte opțiuni).
Când planificați un interior cu o baie de colț, ar trebui să începeți prin a determina locul în care va fi instalata și cea mai mare dimensiune posibilă. După aceasta, alegerea modelului dorit nu mai este dificilă. Designul baiilor de colț variază foarte mult: acestea pot fi de diferite culori, forme, simple sau duble și arata complet diferite, ceea ce le permite să se potrivească aproape în orice interior.
Băile, inclusiv cele de colț, sunt realizate dintr-o varietate de materiale. Poate fi din oțel tradițional sau fontă, cele acrilice sunt mai moderne, din marmură scumpă și exotică și chiar din lemn. Atunci când planificați colțul interior al băii ar trebui să luati imediat în considerare modul în care materialul baii în sine va fi combinat cu alte materiale de finisaj.