Case pasive

foto: pixabay.com/ro

  • Se estimează că construcția de locuințe este responsabilă pentru o mare parte din emisiile globale de carbon – aproape ¼ din acestea.
  • Din acest motiv, companiile nou înființate caută o soluție, oferind principii de construcție eco-sustenabilă.

Pentru unul dintre ei – Aro Homes – este complet realist să construiască o casă care să aibă un consum de energie zero și un consum de apă cu 50% mai mic, scrie Fast Company. Urmând principiile sale de funcționare, puteți să vă transformați propria casă sau să construiți una nouă.

Observațiile companiei sugerează că locuințele unifamiliale moderne sunt ineficiente și nu respectă mediul în comparație cu proprietățile comerciale și multifamiliale, iar acest lucru trebuie să se schimbe. Susținută de investitori care consideră că acest startup are potențialul de a transforma sectorul, Aro Homes a primit ieri o injecție de fonduri de 21,1 milioane de dolari. Filozofia sa pentru schimbare include mai multe componente.

Compania intenționează să cumpere locuințe vechi, dărăpănate și ineficiente și să le înlocuiască cu clădiri noi. Înainte de a face acest lucru, însă, va evalua potențialul lor de transformare. Pentru a face acest lucru, Aro Homes va folosi un software care poate identifica proprietățile potrivite. Sunt evaluați factori precum orientarea către lumina soarelui, prezența copacilor, care pot afecta consumul de energie etc. Un set de caracteristici va ajuta noile clădiri rezidențiale să reducă emisiile în timpul utilizării.

Încălzirea va fi asigurată de pompe de căldură electrice și de șeminee. Toate aparatele de înaltă eficiență vor funcționa pe bază de electricitate, în loc de combustibili fosili. Izolația, ferestrele de joasă tensiune și luminile LED vor contribui la reducerea consumului de energie. În același timp, noile locuințe vor genera energie cu ajutorul panourilor solare și al bateriilor, care va fi reintrodusă în rețea.

De asemenea, casele vor fi proiectate pentru a returna apa din conducte, astfel încât să poată fi reutilizată.

Tipul de construcție este un alt factor care va contribui la reducerea amprentei de carbon. Unele dintre locuințe vor fi prefabricate. Clădirile în sine vor fi modulare, ceea ce va contribui la reducerea cantității de deșeuri de construcții generate în procesul de construcție. Procesul în sine va fi scurtat de la 18 luni la doar 3 luni.

Spre deosebire de procesul tradițional de construcție cu dezvoltatori, arhitecți, antreprenori generali și brokeri, „noi deținem și controlăm procesul de la un capăt la altul, spune co-directorul executiv al companiei, Karl Gish, care a lucrat anterior la Amazon și Dyson.

Acum, Aro Homes a început să lucreze la prima sa fabrică din Sacramento și intenționează să finalizeze primele sale case în Silicon Valley la începutul anului viitor. Plănuiește să construiască mai multe fabrici și să intre pe noi piețe.

Lasă un răspuns