Atri - visul tuturor celor care caută o casă complet autonomă

© instagram.com/naturvillanab/

O companie suedeză realizează visul multor oameni care doresc să trăiască în afara orașului, să fie în natură și să folosească realizările civilizației – apă curentă, electricitate și multe altele.

Folosind materii prime naturale și tehnologie modernă, Naturvillan a creat casa Atri.

Este complet autonomă și este situată pe malul lacului Vänern – cel mai mare lac din Suedia și al treilea ca mărime din Europa.

Atri nu este conectat la o rețea electrică externă. Acesta are propriul sistem fotovoltaic integrat care generează și stochează energia electrică necesară ocupanților.

Apa este obținută dintr-un puț. Odată utilizat, acesta trece printr-un sistem de purificare care face posibilă reutilizarea.

Privind casa Atri, nu poți să nu observi că are o formă triunghiulară. Acesta din urmă este inspirată de coniferele din regiune. Acoperișul transparent are două scopuri – să ofere suficientă lumină în casă și să integreze interiorul și exteriorul.

Naturvillan a folosit materiale naturale cu impact redus asupra mediului în construcția casei. Necesarul de ventilație și de iluminat a fost redus pentru a reduce costurile cu energia electrică și apa.

Panourile solare au sarcina de a furniza suficientă energie vara pentru casă și pentru a încărca o mașină electrică. Deoarece iarna soarele este slab, încălzirea casei și a apei se face cu ajutorul unei sobe pe lemne. În plus, compania oferă și alte soluții de încălzire în timpul lunilor reci.

De asemenea, în casă există o seră. Pentru aceasta se folosește apa care a trecut deja prin stația de tratare a apei. În acest fel, se reduc apele reziduale și se asigură irigarea pentru producția de fructe și legume.

Atri, cu cei 124 de metri construiți și 1.300 de metri pătrați de curte, costă 850.000 de euro.

Lasă un răspuns