20 de case deosebit de ciudate din intreaga lume

Mulți dintre oamenii bogati de pe planetă nu numai că visează, ci și trăiesc în case care seamănă cu palatele moderne ale basmelor.

Următoarele 19 de case din întreaga lume vă vor provoca imaginația:

publicitate

Castelul Chrismark
Castelul Chrismark
Situat în Woodstock, Connecticut. Această fantezie sumbră a casei aduce o sugestie destul de serioasă a unui coșmar gotic. Palatul excentric, situat pe 20.000 de metri pătrați, a fost construit de Christopher Mark, descendent al unui industriaș din Chicago.

Hang Nga
Hang Nga
Ca un castel vicios, această casă din Vietnam se pare că se îmbină cu jungla din jurul ei.
Ideea cu care a fost construita este de “a aduce oamenii mai aproape de natură pentru a fi mai prietenoși”.

Boot
Boot
Poate că exista o povestea pentru această vilă bizară din Noua Zeelandă. Proprietarii au închiriat-o ca un loc luxos pentru relaxare.

Zakopane
Zakopane
Casele au adesea semne distinctive, dar este foarte rar pentru o clădire să pară ca și cum ar fi în viață. Această casă montană din Zakopane, Polonia, are un acoperiș bine curbat și streașina care se înalță din forme animate.

Casa din pădure
Casa din pădure
Această vilă încântătoare din Canada este scufundată în verdeața de pădure și se aseamănă cu casa lui Robin Hood. Vegetația înconjurătoare este atât de luxoasă și bogată încât acoperă jumătate din casă: ceva care contribuie pur și simplu la efectul magic total.

Maison de Sorcière
Maison de Sorcière
În limba franceză, numele acestei case înseamnă Casa Vrăjitoarei. Și nu este un accident. Zidăria curbata din piatra și turnul gotic ascuțit sunt destul de asemănătoare. Se știe puțin despre casă, cu excepția faptului că se află în Clichy-su-Boa, una dintre cele mai izolate și neglijate suburbii din Paris.

Tetsu
Tetsu
Ce ar putea fi mai fermecător decât să bei un ceai ridicat într-o casă din copaci, înconjurată de flori de cireș roz? Taverna Tetsu a fost construită de arhitectul japonez Terunnobu Fujimori.

Wincklerul
Wincklerul
Această casă este înconjurată de pini și are vedere la apa din Vancouver Island, Canada. Privelistea pare desprinsa din paginile unei cărți pentru copii cu povești.

Chateau LeMoine
Chateau LeMoine
Casa de basm din Los Angeles este opera arhitectului francez Earl Lemon. Inspirat de castelele din patria sa, el a construit casa in 1925 ca o surpriza pentru ziua de nastere a sotiei sale.

În ultimii ani, noii proprietari au terminat renovarea și au transformat proprietatea în ceva de vis.

Mini casa
Mini casa
Deși este făcută din pietre de granit, această casă nu poate găzdui decât o familie de gnomi. A fost construită de arhitectul Earl Young.

Spadena
Spadena
Situat în Beverly Hills, California. Casa a fost proiectată de către directorul de artă Hollywood Harry Oliver în 1921 și este descrisă drept “Hansel și Gretel” de către arhitectul Charles Moore.

157 Pilgrim Drive
157 Pilgrim Drive
Situata în Valea Colorado lângă Edwards, această proprietate în stil englez este demnă de redevență.
Aleea ei lungă se termină cu o arcadă de piatră.

Casa Jack Sparrow
Casa Jack Sparrow
Situata între câmpurile verzi și golful pitoresc Falmouth din Marea Britanie, casa lui Jack Sparrow are un design cu adevărat magic. Vila are un acoperiș frumos, ascuțit, cu vedere la mare și vă va duce imediat la un moment și un loc mai magic.

Casă victoriană in padure
Casă victoriană in padure
Această cabană mică, așezată la marginea pădurii, lângă un râu, și-a început viața ca o cabană de vânătoare veche. Sandra Foster o transformă în casa ei victoriană de vis, pentru doar 3.000 de dolari. Interiorul său este aproape la fel de ireal ca exteriorul.

Vila Rotunda
Vila Rotunda
Această vilă ciudată rotundă face parte din Blaise Hamlet din Bristol, Anglia. A fost proiectata de arhitectul John Nash și a fost construita de filantropul John Harford pentru angajații săi la începutul secolului al XIX-lea.

Celelalte opt vile ale lui Blaise Hamlet sunt deținute de Trustul Național Englez.

O casa de povești
O casa de povești
Acest nume ciudat poartă o casă situată într-o margine împădurită în Rhinebeck, New York. Acesta este un pavilion romantic de piatră cu podele din lemn, tavane arcuite și un șemineu confortabil.

Mulți meseriași au muncit să o construiască.

Acoperișurile verzi din Norvegia
Acoperișurile verzi din Norvegia
Acoperișurile verzi ale Norvegiei se îmbină cu peisajul înconjurător și ofera nuanțe luxuriante cu iarbă, copaci, flori și verdeață. Tradiția acoperișurilor verzi datează din timpul vikingilor și oferă case cu izolație suplimentară și stabilitate structurală.

Citeste si: Case acoperite cu verdeata, frumoase si eficinete energetic

Casa de piatră
Casa de piatră
Este construit între patru blocuri de piatra impresionante din provincia Portugalia și este fantastica chiar și pentru imaginația fraților Grimm.

Cine locuiește aici? Elf, pitic sau …?

Gingerbread House
20 de case deosebit de ciudate din intreaga lume
Situata în New York, casa de 11 milioane de dolari a fost construita cu ajutorul unei zidării de piatră multicolor în stilul vilei englezești și reprezintă un exemplu remarcabil de stiluri timpurii în arhitectură și artizanata în secolul XX.

Shares 2

Lasă un răspuns