Cum amenajezi usor un balcon mic de apartament

Locuiți într-un apartament clasic cu un balcon pe care ați dori să îl faceți mai confortabil? Atunci ați ajuns în locul potrivit!

Terasele mari și spațioase sunt mult mai ușor de mobilat, dar asta nu înseamnă că nu puteți mobila și un balcon mic astfel încât să vă satisfacă toate cerințele. Cum puteți face acest lucru? 

În multe cazuri, balcoanele sunt folosite în principal pentru uscarea rufelor sau pentru depozitarea obiectelor nedorite. Nu-i subestimați potențialul și transformați-l într-un loc plăcut în care să vă petreceți timpul liber. 

Asigurați-vă că aveți intimitate

O problemă frecventă în cazul balcoanelor urbane este lipsa de intimitate. Dacă balconul dumneavoastră dă spre o curte, aveți noroc. Dacă nu, nu-i nimic, puteți obține intimitate folosind alte metode. Paravane de trestie sau de bambus, panourile și jardinierele verticale sunt soluții excelente.

Plantele pentru exterior

Balconul ar trebui să fie un spațiu în care să vă relaxați și să vă reîncărcați bateriile. Plantele vă vor ajuta în acest sens. Puteți pune câteva ghivece pe pervazul ferestrei, astfel încât să aveți mereu ierburi proaspete, dar puteți face chiar mai mult decât atât – nu există limite pentru imaginația dumneavoastră. Ghivecele suspendate, plantele agățătoare sau spalierele nu sunt doar un decor minunat, ci aduc prospețime și intimitate balconului dumneavoastră. 

Pardoseala balconului

Cele mai multe balcoane au o pardoseală cu aspect rece. Din fericire, nu trebuie să vă mulțumiți cu acest lucru. Dacă aveți un balcon cu o suprafață mică, nu este o investiție mare. Puteți opta pentru pavaje din lemn, de exemplu, pentru un confort sporit și o experiență estetică mai bună. Dacă îl așezați în direcții diferite, puteți mări vizual balconul.

Locuiți într-un apartament închiriat? Avem și pentru dumneavoastră o soluție! Există plăci de terasă din lemn care pot fi așezate peste podeaua originală și se pot demonta cu ușurință.

Profitați la maximum de balconul dumneavoastră

Pe balcon vă puteți relaxa, citi, medita sau pur și simplu lenevi. Dacă aveți un balcon mic, nu este automat un dezavantaj, puteți găsi diferite modalități pentru a vă crea propria zonă de lectură, de lucru sau de relaxare. În primul rând, trebui să vă amenajati balconul sau terasa astfel încât să vă simțiți confortabil. Piesele de mobilier relaxante, cum ar fi canapelele de grădină, fotoliile, scaunele suspendate, o măsuță de cafea, un coș pentru depozitarea păturilor și pernele vă vor ajuta în acest sens. 

Nu uitați de accesorii

Chiar și un balcon mic vă poate satisface cerințele și poate arăta elegant și confortabil. Așadar, nu vă fie teamă să vă lăsați imaginația să zburde atunci când amenajati un balcon sau o terasă de dimensiuni mai mici. Dacă vă plac luminile, cumpărați lanțuri luminoase, lumânări sau lămpi solare. Pernele decorative, fețele de masă sau diverse decorațiuni pentru exterior vor da balconului o notă aparte.

Sfatul nostru: Probabil că nu vreți ca balconul dvs. să arate ca un depozit de lucruri inutile. Dacă aveți probleme cu spațiu, mobilierul de balcon cu spațiu de depozitare este foarte practic. 

Sperăm că sfaturile noastre v-au inspirat și v-au făcut să vă gândiți că și un balcon mic merită amenajat. Nu uitați să fiți creativi!

Lasă un răspuns